Rondreis Charles bijna ten einde

Vorsten

2015-02-12 18:48:00

ABU DHABI – Prins Charles besluit donderdagavond in Abu Dhabi zijn zaterdag begonnen rondreis langs vijf landen in het Midden-Oosten. In de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan Abu Dhabi de hoofdstad is, werd de prins ontvangen door kroonprins Mohamed bin Zayed.

Op de agenda stond, zo liet de kroonprins via Twitter weten, een gesprek over de vriendschap en samenwerking tussen Groot-Brittannië en de voormalige beheersgebieden, die in 1971 onafhankelijk werden van Londen. Aan het einde van de ontvangst keert de prins terug naar huis.

Het was de tweede keer binnen een jaar dat Charles langskwam in de federatie van zeven emiraten, waarvan Abu Dhabi de grootste en belangrijkste is. Abu Dhabi levert daarom ook de president voor de statenbond. Dat de prins van Wales werd ontvangen door kroonprins Mohammed bin Zayed en niet door diens broer president sjeik Khalifa – de emir van Abu Dhabi – kwam omdat deze vorig jaar is getroffen door een beroerte en daarna niet meer in het openbaar is verschenen.

Prins Charles bracht eerder donderdag ook een kort bezoek aan Qatar, op weg van Saudi-Arabië naar de Verenigde Arabische Emiraten. In de hoofdstad Doha had hij een ontmoeting met de in 2013 aangetreden emir sjeik Tamim, met wie Charles zaken van gezamenlijk belang besprak, aldus het Qatarese hof.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig