Charles en Camilla smullen van Pakistaanse mango’s

Vorsten

07-10-2020 13:39:39

Prins Charles en echtgenote Camilla hebben genoten van de mango’s die de Pakistaanse president Arif Alvi hen als diplomatiek en promotiegeschenk heeft gestuurd. “Ze waren erg lekker” aldus een brief van Clarence House, het kantoor van de Britse troonopvolger aan president Alvi. Die maakte de inhoud ervan bekend.

Het geschenk was zeer op prijs gesteld aldus het mediabureau van het Pakistaanse staatshoofd. De president had het initiatief genomen voor ‘mangodiplomatie’ en had Pakistaanse mango’s als geschenk naar staatshoofden van verschillende landen gestuurd, maar dus ook aan prins Charles.

Het initiatief was bedoeld om het fruit op nieuwe internationale markten te introduceren om zo de export van Pakistaanse groenten en fruit verder te stimuleren en investeringsmogelijkheden in de tuinbouwsector te benadrukken.

Pakistan staat op de zesde plaats in de wereld wat betreft mangoproductie en vijfde in termen van mango-exporterende landen in de wereld met een aandeel van ongeveer 5 procent, aldus het bureau van de president.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord