‘Charles hoeft gasrekening niet te betalen’

Vorsten

13-01-2015 09:21:00

BROXTED – Prins Charles heeft een behoorlijke rekening van British Gas gekregen, maar aan BBC vertelt het bedrijf dat de prins rustig kan ademhalen: Charles hoeft dit namelijk niet te betalen. De rekening is namelijk niet voor de zoon van koningin Elizabeth bedoeld.

De factuur van 1773 pond (bijna 2300 euro) voor Charles werd afgeleverd bij een pub in Broxted met de naam The Prince of Wales. Aangezien het bedrijf geen contract heeft met British Gas dacht de eigenaar dat de rekening misschien bedoeld was voor de prins. “We schrokken behoorlijk toen we de brief gekregen, er is waarschijnlijk wat door elkaar gehaald”, aldus pubeigenaar Terry Gaskin. “Wij hebben geen contract met British Gas, misschien heeft de prins dat wel. En ik weet niet of hij zijn rekeningen wel netjes betaalt.”

De brief van British Gas staat op de website van BBC. Daarin valt te lezen dat de rekening is geadresseerd aan ‘Your Royal Highness’. In de brief stelt British Gas dat het bedrijf al verschillende keren contact heeft opgenomen met de geadreseerde met de vraag of het openstaande bedrag overgemaakt kan worden, maar dat dit nog steeds niet is gebeurd.

British Gas stelt nu dat de rekening niet voor de prins is bedoeld. “De prins kan ervan uitgaan dat de brief niet voor hem is, dat geldt ook voor de pub. We gaan nu na hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Meer Verenigd Koninkrijk