Charles brengt hulde aan Queen

Vorsten

2016-04-21 11:37:00

Prins Charles heeft donderdagmorgen op de Britse radio een bijzonder eerbetoon gegeven aan zijn moeder koningin Elizabeth. De prins van Wales combineerde daarbij twee historische mijlpalen: de vierhonderdste sterfdag van William Shakespeare en de negentigste verjaardag van de Queen.

Die unieke combinatie maakte Charles door het voordragen van een passage uit een van Shakespeare’s laatste toneelstukken, Hendrik VIII. De originele tekst sloeg in het werk van de Britse dichter-schrijver op de geboorte van de latere koningin Elizabeth I, maar de woorden konden nu ook worden betrokken op koningin Elizabeth II.

Charles besloot zijn huldeblijk dat onder meer op de BBC World Service en op BBC4 werd uitgezonden, met het citaat ‘She shall be, to the happiness of England, an aged princess; many days shall see her, and yet no day without a deed to crown it’. Daarin is besloten de voorspelling dat Elizabeth oud zal worden, dat ze veel dagen zal kennen, en er geen dag voorbij zal gaan waarin ze zich niet inzet.

Charles biedt donderdagavond zijn jarige moeder een feest aan in Windsor Castle en zaterdag is hij samen met echtgenote Camilla in Shakespeare’s geboorte- en sterfplaats Straford-upon-Avon. Shakespeare stierf op 23 april 1616.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?