Charles komt volop in schijnwerpers te staan

Vorsten

2018-09-08 12:47:00

Met nog iets meer dan twee maanden te gaan tot de zeventigste verjaardag van de Britse troonopvolger prins Charles wordt op verschillende fronten al hard gewerkt aan de festiviteiten. Volgens Britse media is koningin Elizabeth op zijn verjaardag 14 november gastvrouw bij een groot feest in Buckingham Palace, waarvoor naast de eigen familie ook buitenlandse koninklijke gasten zouden worden uitgenodigd.

De prins van Wales krijgt in het Londense Palladium van televisiezender ITV een grote show aangeboden die als motto heeft meegekregen ‘We Are Most Amused and Amazed’. Daaraan zullen goochelaars en cabaretiers meewerken. Volgens ITV zijn de besten in hun vak uitgenodigd en wordt het een onvergetelijke avond. Charles is in elk geval een groot fan van goochelen, en heeft zelf in 1975 live op televisie een goocheltruc verricht.

De BBC komt met een speciale documentaire over het leven en werk van Charles, waarvoor hij de afgelopen maanden extra is gevolgd. Ook wordt een stroom boeken verwacht en brengt de Royal Mint een speciale herdenkingsmunt uit. De zomertentoonstelling in Buckingham Palace die nog tot eind september is te bezoeken staat eveneens in het teken van Charles. De prins zelf heeft in mei al een voorschot genomen op zijn verjaardag met een tuinfeest voor alle medewerkers van zijn tientallen stichtingen en goede doelen.


Meer Verenigd Koninkrijk