Charles volgt prins Andrew op als president Malaria No More

Vorsten

2021-05-24 22:30:30

Prins Charles is benoemd tot president van Malaria No More UK. Dat maakte de organisatie die zich inzet voor de bestrijding van malaria maandag bekend. Charles is daarmee de opvolger van zijn jongere broer Andrew, die die rol tot 2019 vervulde.

In de aankondiging noemt de organisatie Charles iemand die de organisatie al lange tijd steunt, en een voorvechter in de strijd om malaria te beëindigen. Op een malaria-top in Londen in 2018 pleitte de prins al voor onmiddellijke actie om malaria te bestrijden.

James Whiting, directeur van Malaria No More UK, is erg blij met het nieuws. “We voelen ons gesterkt door de steun van Zijne Koninklijke Hoogheid en kijken ernaar uit om met hem samen te werken om ervoor te zorgen dat onze wereldwijde gemeenschap voldoet aan de essentiële internationaal overeengekomen doelstellingen voor het beëindigen van malaria en het redden van miljoenen levens van kinderen in de komende decennia.”

Het is al de tweede rol die Charles overneemt van zijn jongere broer Andrew. Vorige maand werd Charles beschermheer van het Royal Philharmonic Orchestra. Andrew was lange tijd beschermheer van het orkest, tot het in 2019 met Andrew brak nadat hij zijn openbare functies neerlegde.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?