Collega-soldaat prins Harry krijgt medaille

Vorsten

2013-12-10 12:36:00

LONDEN – Robb McDonald heeft een medaille gekregen voor zijn heldendaad tijdens de aanval op Camp Bastion in september 2012 in Afghanistan. De aanval zou zijn gericht tegen prins Harry. Hij was op dat moment gestationeerd op het kamp, zo schrijft Daily Mail.

De aanval kwam van de Taliban, weet de Britse krant. McDonald leidde vervolgens een tegenaanval. Hierbij zouden 14 van de 15 Taliban-leden, die de aanval begonnen, zijn omgekomen. Eerder was al bekend dat McDonald de Silver Star-medaille zou krijgen.

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat prins Harry tijdens de aanval naar een veilige ruimte werd gebracht. Maar een woordvoerder van het ministerie van Defensie ontkende dat toen. “We doen er geen exacte uitspraken over, maar het is duidelijk dat de prins op dezelfde manier werd behandeld als alle andere gestationeerden op Camp Bastion.” De zoon van prins Charles zat 20 weken in Afghanistan, hij diende er als helikopterpiloot. Het was zijn tweede missie daar voor het Britse leger.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.