Diana-biograaf Andrew Morton onder de indruk van The Crown

Vorsten

18-11-2020 07:10:35

Andrew Morton, de man die in 1992 de biografie van prinses Diana publiceerde, heeft laten weten dat hij diep onder de indruk is van actrice Emma Corrin, die Diana speelt in het vierde seizoen van The Crown. Dit meldt Vanity Fair.

“Wat Emma neerzet is het meest realistische portret dat ik ooit van prinses Diana gezien heb. Het is werkelijk waar geweldig. Er zijn heel veel series en films gemaakt over Diana, maar hier komt niemand bij in de buurt”, aldus Morton.

Volgens Morton is de Diana die Corrin neerzet wel iets netter dan dat de echte Diana was. “Ze maakt haar wat vrouwelijker, wat de serie ten goede komt.”

De verhaallijn rondom het huwelijk van prins Charles en Diana vond de schrijver ‘hartverscheurend’. “Het was heel goed gedaan, omdat je ziet dat er van beide kanten toegewerkt wordt naar iets dat ze niet wilden: een koninklijk huwelijk. Dat deed me denken aan iets wat een goede vriendin van Di tegen me zei toen ik destijds research deed voor mijn boek. Dat het een tragedie was, die vooral zeer pijnlijk was voor de prinses.”

Het boek Diana: Her True Story baarde in 1992 veel opzien, nadat bleek dat de prinses in het geheim had meegewerkt aan het boek. Via een gezamenlijk contact kon Morton haar vragen stellen en deze verwerken in zijn boek. Diana was toen nog getrouwd met Charles, hoewel ze apart van elkaar leefden, en stond onder toezicht van de koninklijke familie.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord