Eerste portret geschilderd van prins William en Catherine

Vorsten

23-06-2022 14:42:03

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben voor het eerst samen geposeerd voor een officieel portret. Het portret is gemaakt voor hun tienjarig huwelijksjubileum. William en Catherine vierden dat jubileum op 29 april 2021.

Het schilderij is bedoeld om de banden van het paar met het Britse graafschap Cambridgeshire te vieren. De hertog en hertogin van Cambridge nodigden de Britse kunstenaar Jamie Coreth uit in Kensington Palace voor meerdere ontmoetingen. Twee keer poseerde het stel gezamenlijk voor Coreth, andere keren deden zij dat afzonderlijk van elkaar.

Op het schilderij draagt Catherine een groene jurk die ze eerder droeg tijdens een bezoek aan Ierland, met een broche van koningin Elizabeth II en oorbellen die ooit van prinses Diana waren. Op het portret draagt William een pak met een blauwe stropdas.

Coreth noemt het “een buitengewoon voorrecht” om het eerste officiële portret van William en Catherine te mogen maken. “Ik wilde hen laten zien op een manier waarop ze zowel ontspannen en benaderbaar als elegant en waardig overkomen.”

De Britse prins werd eerder al geportretteerd. In 2009 op een gezamenlijk portret met zijn jongere broer Harry en in 2000 verscheen een portret met de koningin, de moeder van Elizabeth, prins Philip, prins Charles, William en Harry.

Meer Verenigd Koninkrijk