Eetzaal Buckingham Palace dicht om plafond

Vorsten

2015-11-30 20:53:00

LONDEN – Een eetzaal in Buckingham Palace is per direct gesloten omdat een deel van het plafond mogelijk naar beneden komt. Tijdens een routinecontrole werden problemen met een steunbalk ontdekt, meldt The Telegraph.

Het gaat om de state dining room, waarin koningin Elizabeth geregeld wereldleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders ontvangt. Vorige maand nog vond het staatsbanket voor de Chinese president Xi Jinping plaats in de zaal.

Voorlopig is de eetzaal dicht in afwachting van nader onderzoek. Hoe lang dat nog duurt, is niet bekend. In aangrenzende kamers, waaronder de ballroom en picture gallery, zijn geen gebreken aan het plafond gevonden.

Buckingham Palace moet hoognodig worden gerenoveerd, op een aantal plaatsen is het monumentale pand een bouwval. Een opknapbeurt van de meer dan zevenhonderd kamers zou ruim 212 miljoen euro gaan kosten. Er wordt al langer overlegd over wie de renovatie moet betalen. Buckingham Palace is in 1952 voor het laatst opgeknapt toen Elizabeth en Philip er kwamen wonen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig