Koningin Elizabeth bij herdenking in Westminster Abbey

Vorsten

2016-06-30 20:12:00

Koningin Elizabeth en haar man prins Philip herdenken donderdagavond de Slag aan de Somme. De 90-jarige Britse koningin en haar 95-jarige man wonen in Westminster Abbey een herdenking bij.

Voorafgaand aan de dienst legde Elizabeth een krans bij het graf van de onbekende soldaat. Daar wordt in de nacht van donderdag op vrijdag een wake gehouden. Ook de jongere generatie Britse royals staat stil bij een van de bloedigste veldslagen uit de geschiedenis. Prins William zijn vrouw Kate en prins Harry wonen donderdagavond in Frankrijk een herdenking bij.

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla voegen zich vrijdag bij het trio. Ook in Engeland wordt vrijdag nog stilgestaan bij de veldslag die dan exact honderd jaar geleden begon en meer dan een miljoen levens eiste. Vrijdag om 07.28 uur (lokale tijd) wordt twee minuten stilte gehouden.

De eerste dag van de Slag aan de Somme was de bloedigste dag uit de Britse krijgsgeschiedenis. Op 1 juli 1916 verloren de Britten al tienduizenden manschappen. De slag duurde 141 dagen. Bij de rivier in Noord-Frankrijk sneuvelden uiteindelijk 420.000 Britten, 200.000 Fransen en 465.000 Duitsers.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana