Elizabeth moet 8 jaar wachten op huurwoning

Vorsten

2015-01-27 15:16:00

LONDEN – Het voorstel van de leider van de Britse Groenen om koningin Elizabeth uit Buckingham Palace te zetten en zo nodig een sociale huurwoning aan te bieden, is door verschillende Britse media serieus tegen het licht gehouden.

Natalie Bennett van de partij deed haar suggestie in een interview met The Times. Ze zei dat ook andere leden van de koninklijke familie uit moesten zien naar andere woonruimte wanneer haar partij het voor het zeggen zou krijgen. De Groenen hebben op dit moment slechts één zetel in het Lagerhuis, maar hopen bij de parlementsverkiezingen in mei op uitbreiding.

Volgens de New Statesman zou koningin Elizabeth (88) maar liefst acht jaar op de wachtlijst moeten staan om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Londense deelgemeente Westminster, waar Buckingham Palace staat. Acht jaar is namelijk de gemiddelde wachttijd. De Groenen willen een enorm bouwprogramma beginnen, maar daar is Elizabeth ook niet mee geholpen.

De New Statesman wijst er ook op dat de helft van de potentiële kiezers van de Groenen, onder wie veel jongeren, tegen afschaffing van de monarchie is.


Meer Verenigd Koninkrijk