‘Fergie’ eert overleden Terry Wogan

Vorsten

31-01-2016 16:14:00

LONDEN – Sarah Ferguson, hertogin van York en de ex van de Britse prins Andrew, betuigt op Twitter haar medeleven aan de familie van de zondag overleden Brits-Ierse televisie-en radiopresentator Sir Terry Wogan. “Mijn diepste medeleven met zijn familie”, aldus ‘Fergie’.

Volgens haar was Terry Wogan ‘altijd vol van geluk’. Hij gaf ‘iedereen het gevioel dat het leven was om bemind te worden en van te genieten’. Sarah noemde Wogan een ‘nationale schat’, en een Brits icoon van goedheid, wiens overlijden een grote leegte achterlaat in ‘onze harten’.

Sir Terry Wogan (77) had zowel de Ierse als de Britse nationaliteit. Om die laatste reden mocht hij zich ook ‘Sir’ noemen nadat koningin Elizabeth hem in 2005 tot ridder had geslagen. De vorstin was een fan van zijn ontbijtprogramma op de BBC. Wogan verkreeg ook bekendheid door zijn hilarische commentaar bij de jaarlijkse uitzending van het Eurovisie songfestival, dat hij 28 jaar lang verzorgde.

Volgens een verklaring van zijn familie overleed Wogan te midden van zijn familieleden na een korte strijd tegen kanker.

Meer Verenigd Koninkrijk