Harry’s stichting Sentebale bestaat 10 jaar

Vorsten

07-05-2014 21:08:00

LONDEN – De Britse prins Harry was woensdag gastheer van een groot gala ter ere van de tiende verjaardag van zijn stichting Sentebale. De zoon van prins Charles bewandelde de rode loper samen met prins Seeiso van Lesotho, medeoprichter van het goede doel, zo meldt Hello.

Toen prins Harry een decennium geleden een bezoek bracht aan het kleine Afrikaanse land, nam hij zich samen met Seeiso voor zich in te zetten voor kwetsbare (wees)kinderen daar. Sentebale betekent ‘vergeet me niet’ in het Zuid-Sotho en de stichting wil de duizenden kinderen die direct of indirect slachtoffer zijn geworden van de hiv/aids-epidemie graag helpen op weg naar een positieve, hoopvolle toekomst. Beide prinsen, die zelf hun moeders hebben verloren, kunnen zich goed inleven in de vele halfwezen en wezen die binnen de doelgroep van het project vallen.

De Brit vertoonde zich voor het eerst in het openbaar sinds zijn breuk met Cressida Bonas bekend werd. Hij had onder meer optredens van zangeres Joss Stone, musicalster Beverley Knight en goochelaar Troy geregeld. Alle gasten mochten een VIP-receptie en -diner bijwonen, gevolgd door een uitreiking van awards aan personen en organisaties die Sentebale in de afgelopen 10 jaar hebben gemaakt tot wat het nu is.

Meer Verenigd Koninkrijk