Harry en Meghan willen meer compassie in 2021

Vorsten

2021-01-01 13:09:19

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn het nieuwe jaar begonnen met het voornemen om de wereld beter te maken. De hertog en hertogin van Sussex deelden op de website van hun stichting Archewell een brief waarin ze een oproep doen om meer compassie te tonen. “We nodigen jullie uit om je bij ons aan te sluiten terwijl we werken aan een betere wereld, één daad van compassie per keer.”

Het koppel schrijft in hun brief lovende woorden over de moeders van de wereld. Zo prijzen ze hun moeders voor het tonen van compassie en vriendelijkheid. Op de achtergrond van de website zijn kinderfoto’s van Harry en Meghan met hun moeders te zien.

Het bericht kreeg al snel commentaar van de Britse tv-presentator Piers Morgan. “Helaas is die compassie en menselijkheid ver te zoeken voor hun vaders”, schrijft Piers, die het bericht “misselijkmakend” noemt. De vaders van Harry en Meghan zijn allebei niet te zien op de foto’s die op de website staan.

Het koppel kondigde in april aan dat ze Archewell gingen oprichten. De prins en zijn vrouw moesten na hun stap terug binnen het Britse koningshuis een nieuwe naam voor hun liefdadigheidsinstelling vinden, nadat koningin Elizabeth hen verbood nog langer de titel ‘Sussex Royal’ te gebruiken. Dit was omdat ze geen werkzaamheden meer zouden uitvoeren voor de koninklijk familie.


Meer Verenigd Koninkrijk