Harry en Philip herdenken oorlogsslachtoffers

Vorsten

10-11-2016 13:31:00

Prins Philip (95) en zijn kleinzoon prins Harry (32) hebben donderdag een ceremonie bijgewoond om oorlogsslachtoffers te herdenken. Onder grote publieke belangstelling bracht het tweetal een bezoek aan het zogenoemde Field of Remembrance bij Westminster Abbey in Londen.

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking plaatsten de prins en de hertog van Edinburgh beiden een klein houten kruis in een groot kruis van klaprozen, poppies genaamd, waarmee Groot-Brittannië sinds de Eerste Wereldoorlog oorlogsslachtoffer herdenkt. Daarna namen ze twee minuten stilte in acht, zoals de traditie sinds 1928 voorschrijft.

De hertog van Edinburgh en zijn kleinzoon namen daarna de tijd om stil te staan bij een aantal van de 60.000 kruizen ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Philip en Harry maakten ook een praatje met een aantal veteranen en hun familieleden. Zo sprak Harry met de achtjarige Harrison die de prins de medailles van zijn in Afghanistan omgekomen oom toonde.

Voor prins Harry was het zijn eerste openbare optreden sinds bevestigd werd dat hij een relatie heeft met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord