Hertogin Birgitte spreekt jonge koorzangers moed in

Vorsten

11-12-2020 14:48:52

Hertogin Birgitte van Gloucester is fervent supporter van muziek en muziekeducatie. Ter ere van kerst heeft Birgitte daarom een videoboodschap opgenomen om jonge koorlieden moed in te spreken.

“Ik zie hoe belangrijk de eeuwenoude koortraditie van Engeland is, die elk jaar weer zoveel vreugde brengt rond deze tijd van het jaar”, vertelt ze in de videoboodschap op Twitter. Birgitte is beschermvrouwe van een aantal organisaties die zich inzetten voor muziek, zoals de Royal Academy of Music en de Cathedral Music Trust’s Diamond Fund for Choristers.

Het schept Birgitte hoopvol dat er ondanks alle coronamaatregelen toch nog kerstliedjes worden gezongen door de koren. Voor veel koren was het in 2020 vrijwel onmogelijk om te repeteren en jonge koorlieden moesten thuis oefenen.

Als beschermvrouwe heeft de hertogin deze ontwikkelingen nauw gevolgd, zegt ze. Birgitte staat erop de “koortraditie levende” te houden. Dat doet ze in samenwerking met de organisaties, die onder meer een coachingsprogramma opgesteld hebben voor jonge koorlieden om hun carrière op gang te brengen.

Birgitte is niet de enige Britse royal die weg is van kerstliedjes. Queen Elizabeth, die eerder deze week herenigd was met onder anderen Catherine en William in Windsor, gaf aan dolblij te zijn om dit jaar ondanks alles toch nog kerstliedjes te horen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft