Hertogin van Wessex legt gewichtheffers Commonwealth Games vast

Vorsten

01-08-2022 18:42:03

De hertogin van Wessex heeft er druk op los gefotografeerd en gefilmd tijdens het onderdeel gewichtheffen bij de Commonwealth Games (de Gemenebestspelen) in Birmingham. Dat is maandag te zien op het Twitter- en Instagramaccount van het Britse koninklijk huis.

Naast een set foto’s van drie deelneemster heeft Sophie vastgelegd hoe winnares van olympisch goud Maude Charron een nieuw record neerzette in de geschiedenis van de Commonwealth Games. De gewichtheffer tilde tot wel 130 kilo.

Voordat prins Edward en zijn vrouw naar de gewichtheffers keken, bezochten zij de onderdelen boksen en badminton. Op beelden is te zien dat de hertog van Wessex ingespannen een bokswedstrijd bekijkt. De badmintonwedstrijd noemde het koninklijk huis “spannend”. “Gefeliciteerd Maleisië en goed gespeeld Engeland”, luidt een bericht van de Britse royals hierover.

De Commonwealth Games zijn donderdagavond geopend door de broer van Edward, prins Charles, die een speciale boodschap van hun moeder voorlas waarin ze het belang van het evenement benadrukte. De Commonwealth Games werden voor het eerst gehouden in 1930. Sindsdien vindt het sportevenement elke vier jaar plaats. In 1942 en 1946 gingen de Gemenebestspelen niet door.

Meer Verenigd Koninkrijk