Jarige William bezoekt revalidatiecentrum

Vorsten

2018-06-21 12:55:00

De Britse prins William mag donderdag 36 kaarsjes uitblazen. Hoewel leden van het Britse koningshuis op hun verjaardag gewoonlijk geen geplande afspraken hebben, breekt William met de traditie door een openingsceremonie van het Defense and National Rehabilitation Centre in Northampton bij te wonen, zo schrijven Britse media.

Helemaal zonder feestelijkheden hoeft de hertog van Cambridge het niet te doen: de Twitterpagina van Kensington Palace is versierd met ballonnen en naar verluidt viert William zijn geboortedag ook nog met zijn vrouw Catherine en hun drie kinderen. Op Twitter bedankt hij iedereen voor de verjaardagswensen die hij heeft ontvangen.

Aanstaande zondag vertrekt de kleinzoon van koningin Elizabeth naar het Midden-Oosten voor een bezoek aan Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden. Het bezoek, dat duurt tot en met 28 juni, is het eerste officiële bezoek van een Britse royal aan deze regio. Dit omdat de bezetting van de Palestijnse gebieden als illegaal wordt beschouwd door het Verenigd Koninkrijk. Prins Charles woonde in Israël onder meer wel de begrafenis bij van de voormalige Israëlische president Shimon Peres maar deed dit op persoonlijke titel.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt