Koning Charles en koningin Camilla bij Britse parlement in Londen

Vorsten

12-09-2022 12:42:05

De Britse koning Charles en koningin-gemalin Camilla zijn maandagochtend aangekomen bij het Britse parlement in Londen. Het koninklijk paar heeft plaatsgenomen op de tronen voorin Westminster Hall en worden toegesproken door het Huis van Afgevaardigden.

De bijeenkomst wordt ook bijgewoond door afgevaardigden van de parlementen van Noord-Ierland, Schotland en Wales. Later in de dienst zal Charles ook wat zeggen.

John McFall van het Huis van Afgevaardigden spreekt Charles en Camilla toe. Hij zei dat “de nederigheid en integriteit” van koningin Elizabeth “respect” afdwongen. Hij prees haar “vreugdevolle, niet aflatende en geruststellende aanwezigheid” en zei dat “we nu allemaal een gevoel van onmetelijk verlies voelen”. McFall zei haar “toewijding en vriendelijkheid, haar humor en moed” altijd te zullen herinneren.

Na afloop reizen Charles en Camilla naar Edinburgh. Daar zullen ze deelnemen aan de processie waarin het lichaam van de overleden koningin Elizabeth wordt overgebracht van Holyroodhouse, de officiële koninklijke residentie in de Schotse hoofdstad, naar St. Giles’ Cathedral.

Meer Verenigd Koninkrijk