Koningin Elizabeth en prins Philip weer herenigd

Vorsten

01-11-2020 11:00:27

Koningin Elizabeth is teruggekeerd naar Sandringham om het weekend door te brengen met prins Philip. Dat melden Britse media zondag.

De Queen verbleef de afgelopen weken op Windsor Castle en zou donderdag weer naar haar echtgenoot zijn afgereisd. De hereniging is echter van korte duur: de koningin zal begin volgende week weer teruggaan. Het is aannemelijk dat Philip achterblijft. De prins woont sinds zijn pensioen in 2017 voornamelijk op het landgoed in Norfolk.

Dat betekent dat het koppel ook de komende periode gescheiden zal leven. Premier Boris Johnson heeft zaterdag namelijk aangekondigd dat Engeland vanaf donderdag weer vier weken in lockdown gaat vanwege de toegenomen coronabesmettingen.

De 94-jarige koningin vertrok in maart vanuit Buckingham Palace naar Windsor Castle omdat ze zich daar beter kon afschermen tijdens de coronacrisis. Philip (99) kwam kort daarna over vanuit Sandringham. Het echtpaar verbleef de zomer op het Schotse landgoed Balmoral. Elizabeth kwam vorige maand in haar eentje terug naar Windsor Castle.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord