Kroning van koning Charles omringd door festiviteiten

Vorsten

22-01-2023 00:11:04

De kroning van koning Charles op 6 mei wordt omringd door festiviteiten. Buckingham Palace heeft zaterdagavond het programma in het weekend rondom de kroning bekendgemaakt.

Zo is er op 7 mei een speciaal concert bij Windsor Castle dat wordt geproduceerd en live wordt uitgezonden door de BBC. Het is nog niet bekend wie er optreden, maar volgens Buckingham Palace gaat het om een combinatie van “internationale muziekiconen en hedendaagse artiesten”. Ook speelt een orkest “van wereldklasse”, dat wordt vergezeld door “een paar van de grootste entertainers en dansers”.

Via een loting kunnen enkele duizenden Britten twee gratis kaartjes voor het concert bemachtigen. Ook The Coronation Choir staat op het podium: zangers uit onder meer vluchtelingen-, lhbti-, en gebarentolkkoren.

Lunch

Mensen uit het gehele Verenigd Koninkrijk worden opgeroepen op 7 mei een zogenoemde Coronation Big Lunch te organiseren. Het initiatief moet eenzaamheid tegengaan en vriendschappen doen opbloeien. Een dag later worden mensen opgeroepen zich in te zetten voor hun medemens tijdens The Big Help Out. Verscheidene liefdadigheidsinstellingen organiseren activiteiten waarbij Britten kunnen helpen en iets kunnen doen voor de gemeenschap.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Charles op 6 mei wordt gekroond in Westminster Abbey in Londen. De dienst bevat verscheidene religieuze aspecten en tradities. Koning Charles en koningin-gemalin komen in een stoet, de zogenoemde The King’s Procession, aan vanaf Buckingham Palace. Na afloop van de dienst gaat het koningspaar daar ook naartoe terug, samen met de rest van de koninklijke familie. Aan het einde van de dag groet de koninklijke familie het publiek vanaf het balkon van Buckingham Palace.

Meer Verenigd Koninkrijk