Mail: geen reden om namen van Meghans vrienden geheim te houden

Vorsten

09-07-2020 18:11:54

De hertogin van Sussex laat weten er niet van gediend te zijn dat The Mail on Sunday de namen van vijf van haar vrienden die in haar zaak tegen de krant als getuigen kunnen dienen, openbaar wil maken. In een reactie daarop zegt The Mail dat er geen reden is om de namen geheim te houden.

Het stuit Meghan vooral dat de namen haar vriendinnen als clickbait kunnen worden gebruikt zodat mensen meer op het nieuwsartikel zullen klikken. “Om hun namen bekend te maken in het kader van clickbait en commercieel gewin is vals en bedreigt hun emotionele en mentale gezondheid”, laat Meghan in een verklaring weten. “The Mail on Sunday speelt een mediaspelletje met echte levens.”

In een reactie zegt een woordvoerder van The Mail dat het “absoluut geen intentie had om de namen van de vijf te publiceren. Maar hun bewijs is van groot belang voor de zaak en we zien geen reden waarom hun identiteit geheim moet blijven.”

Rechtszaak

Meghan is verwikkeld in een rechtszaak met Associated Newspapers over artikelen die The Mail on Sunday in 2018 had gepubliceerd. Daarin stonden delen van een handgeschreven brief die Meghan had gestuurd naar haar vader Thomas Markle, met wie ze een verstoorde relatie heeft.

De publicatie van de brief werd door de krant gerechtvaardigd, omdat vijf vrienden van Meghan eerder op anonieme basis in een interview met People hun versie van het verhaal van Meghan en haar vader hadden verteld. Het juridische team van Meghan stelt dat zij daar zelf geen toestemming voor had gegeven of aan haar vrienden had gevraagd om hun verhaal te doen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord