Meghan met moeder bij lancering kookboek

Vorsten

2018-09-20 17:38:00

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben donderdag voor een verrassing gezorgd door Meghans moeder Doria mee te nemen naar de lancering van het kookboek waaraan de hertogin van Sussex heeft meegewerkt. Het was de eerste keer dat Doria bij een openbaar evenement was sinds haar dochter met Harry trouwde.

De Daily Mail spreekt van een ongekende actie. Normaal gesproken worden familieleden nooit meegenomen naar koninklijke aangelegenheden. Voor Meghan was het sowieso een speciale dag. Voor de eerste keer als lid van de koninklijke familie gaf ze ook een speech, die ze bracht alsof ze het al jaren doet.

Meghan stond aan de basis van het kookboek en schreef ook het voorwoord. De opbrengst is bestemd voor de Hubb Community Kitchen in Londen, een moslim-cultureel centrum waar oorspronkelijk slachtoffers van de grote brand in de Grenfell Tower kunnen koken. De gemeenschappelijke keuken werd al enkele keren door de hertogin bezocht.

Warm welkom

De vrouwen van de Hubb Community Kitchen gaven Meghan, Harry en Doria een warm welkom. Er werd hier en daar geknuffeld en Meghan benoemde haar band met de ‘keukenprinsessen’ in haar speech. Zo zei ze dat ze het initiatief direct had omhelsd. “Ik voelde direct jullie warmte en vriendelijkheid. Ik zag hoe multicultureel deze stad is”, aldus de hertogin, die trots werd gadegeslagen door haar man Harry en moeder Doria.

Voor het kookboek Together. Our Community Kitchen was deze week al veel belangstelling. Op basis van de voorverkoop stond het boek al bovenaan in de bestsellerslijst van Amazon. Donderdag is het officieel uitgekomen.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt