‘Meghan schreef ITV-klacht over Piers Morgan zelf’

Vorsten

2021-03-10 15:25:56

Meghan heeft zelf de klacht over de uitlatingen van Good Morning Britain-presentator Piers Morgan ingediend bij ITV-baas Carolyn McCall. Dat deed ze volgens royaltyverslaggever Omid Scobie, schrijver van de Harry en Meghan-biografie Finding Freedom, om bewustzijn te genereren voor mensen met mentale klachten.

“Meghan schreef de brief om een reden: om bezorgdheid te uiten en te delen over de ernstige impact die Morgans opmerkingen kunnen hebben op iedereen die worstelt met de geestelijke gezondheid of erover nadenkt om hulp te zoeken”, schrijft Scobie op Twitter.

De officiële klacht volgt na verschillende opmerkingen van organisaties die zich bezighouden met mentale hulp. Diverse daarvan complimenteerden Meghan met het feit dat ze in het interview met Oprah Winfrey openlijk over haar ervaringen sprak en zelfs opbiechtte dat ze suïcidale gevoelens heeft gehad. “We weten dat het erg moeilijk is om hierover te spreken, maar wanneer bekende mensen dit doen helpt het om het stigma rond psychische problemen te doorbreken”, zo schreef hulporganisatie Mind bijvoorbeeld.

ITV wil tegenover andere Britse media niet reageren op de klacht van Meghan.

Piers Morgan kwam maandag in opspraak omdat hij in de show Good Morning Britain alle uitspraken van de hertogin van Sussex in twijfel trok. Het was niet de eerste keer dat hij zich met felle woorden negatief over haar uitliet. Veel andere kijkers dienden ook een klacht in. De Britse mediawaakhond Ofcom heeft een onderzoek aangekondigd, nadat er meer dan 41.000 klachten waren binnengekomen. Morgan is inmiddels vertrokken als presentator van Good Morning Britain.


Meer Verenigd Koninkrijk