Metro: koningin Elizabeth alleen in auto gespot op landgoed

Vorsten

01-11-2021 13:50:31

Het lijkt weer beter te gaan met koningin Elizabeth. De Britse krant Metro deelt maandag een foto waarop te zien is dat de 95-jarige Queen alleen in een auto over haar landgoed in Windsor rijdt.

Het is de eerste keer dat ze op de foto is gezet sinds er berichten naar buiten kwamen over haar gezondheid. Vrijdag meldde Buckingham Palace dat Elizabeth twee weken langer rust moet houden dan eerder was bekendgemaakt. De vorstin werd 20 oktober plotseling uit voorzorg en voor “inleidend onderzoek” opgenomen in het ziekenhuis, maar de volgende dag keerde ze al terug naar huis, Windsor Castle. Daar pakte ze “lichte taken” weer op, aldus Britse media.

Zaterdag zei de Britse premier Boris Johnson na een gesprek met de vorstin al dat ze het goed maakt. “Ik heb met Hare Majesteit gesproken en ze is in een zeer goede vorm”, zei Johnson toen tegen Channel 4. “Ze moet gewoon het advies van haar dokters opvolgen en wat rusten, dat is denk ik het belangrijkste. Ik denk dat het hele land haar het beste wenst.”

Elizabeth zou maandag aanwezig zijn bij de klimaattop COP26 in Glasgow maar heeft dat moeten afzeggen. In haar plaats gaat haar zoon prins Charles naar de top, waar wereldleiders met elkaar praten over de klimaatproblemen. De koningin heeft wel een videoboodschap opgenomen.

Meer Verenigd Koninkrijk