Munt voor pasgeboren prinses

Vorsten

2015-05-04 07:13:00

LONDEN – De Royal Mint van het Verenigd Koninkrijk heeft een bijzonder cadeau voor veel kersverse vaders en moeders. Om de geboorte van het nieuwe koninklijke prinsesje te vieren geeft de koninklijke munt 2015 zilveren muntjes weg aan ouders die op dezelfde dag een kindje hebben gekregen als prins William en zijn vrouw Kate, weet BBC.

Een woordvoerder van de Royal Mint laat weten dat het met dit gebaar vasthoudt aan een oude traditie om een geboorte te vieren met een ‘zilver cadeau dat geluk brengt’. Kersverse ouders kunnen zich, in de komende zestig dagen, via de Facebookpagina van de Britse koninklijke munt aanmelden. Directeur van de koninklijke munt voegt toe: “De geboorte van het prinsesje is niet alleen voor de Hertog en de Hertogin van Cambridge een vreugdevolle gebeurtenis, dat is het voor het hele land.”

“Het is ook een speciale dag voor veel andere vaders en moeders die zaterdag een kindje hebben gekregen. Daarom willen we dit historische moment aangrijpen om een uniek en tijdloos geschenk cadeau te doen.” Het eerste muntje is al uitgedeeld, aan Chantal and Miguel Abel. Het stel kreeg zaterdagochtend ook een dochter. “Het is een speciale dag voor ons en we vinden het geweldig dat we een van de eerste families zijn die deze ‘lucky penny’ hebben gekregen”, aldus Chantal en Miguel.

Om de de geboorte van het prinsesje te vieren, wordt er ook een munt van 5 pond uitgegeven. Toen prins George werd geboren gaf de Royal Mint 2013 muntjes weg, ook toen bracht het een munt van 5 pond uit. De Hertog en de Hertogin van Cambridge verwelkomden zaterdagochtend een meisje. Kate beviel van haar dochter in het St. Mary’s ziekenhuis in Londen. De naam van het meisje is nog niet bekendgemaakt.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana