Musical over prinses Diana gaat in première op Netflix

Vorsten

12-08-2020 16:23:25

De musical Diana: A New Musical over het leven van de Britse prinses Diana die dit voorjaar voor het eerst te zien moest zijn op Broadway in New York krijgt een bijzondere première. Het stuk is namelijk eerst te zien op Netflix, zo maakten producers Grove Entertainment, Frank Marshall en The Araca Group woensdag bekend.

Het is voor het eerst dat een Broadway-productie eerst op televisie te zien is en daarna pas in het theater. De première stond eigenlijk voor 31 maart gepland, maar daar moest een streep door vanwege de coronacrisis. Vlak voor New York op slot ging werden nog wel een aantal try-outs van Diana opgevoerd. De musical heeft inmiddels een nieuwe openingsdatum gekregen: op 25 mei 2021.

Diana vertelt het leven van de Britse prinses, die haar sprookjeshuwelijk met prins Charles uiteen zag spatten en sinds haar toetreding tot de koninklijke familie dagelijks de voorpagina’s van de Britse tabloids sierde. In 1997 kwam Lady Di om het leven door een noodlottig ongeval in Parijs.

Het stuk, met Jeanna de Waal in de hoofdrol, wordt voor Netflix zonder publiek opgenomen in het Longacre Theater. Wanneer Diana op de streamingdienst verschijnt, is nog niet bekend.

Eerder dit jaar boekte Netflix’ concurrent Disney+ veel succes door de hitmusical Hamilton online beschikbaar te maken.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord