Onafscheidelijk: Elizabeth II en haar handtas

Kim Posthumus

2016-04-08 15:04:02

Zeg je Queen Elizabeth II, dan zeg je handtas. Overal waar de Britse vorstin komt, is ze in het gezelschap van een koninklijke (meestal zwarte) tas om haar pols. De koningin houdt van simpele ontwerpen, maar dat neemt niet weg dat ze een flink aantal tassen in haar bezit heeft. Zo zou ze er inmiddels al meer dan tweehonderd hebben.

De tassen zijn per stuk rond de duizend euro. De grote vraag is natuurlijk: wat zit er allemaal in? In ieder geval zitten er altijd zakdoekjes en haar lippenstift in. Tijdens de Commonwealth Games van 2014 werkte ze namelijk in het openbaar haar lippen bij en stopte haar make-up daarna weer in haar Launer-tas. Ook heeft ze altijd een zilveren make-up spiegeltje in haar tas. Het spiegeltje heeft ze ooit van prins Philip gekregen.

PicMonkey Collage03

Een goede tas voor de Queen moet niet te zwaar zijn. ‘Hare majesteit draagt de tas vaak uren achter elkaar’, aldus Gerald Bodmer, creatief directeur van Launer. ‘De koningin geeft ook de voorkeur aan tassen met lange handgrepen, want ze wil niet dat de tas in de weg zit bij het schudden van handen.’

En zet Elizabeth II de tas op tafel? Dan is het volgens paleisbronnen tijd om te gaan. De tas op tafel wil namelijk zeggen dat de koningin wil vertrekken. Zo dient haar tas niet alleen als mode accessoires, maar ook als communicatiemiddel.

 


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek