‘Ontwerpers Diana’s trouwjurk willen remake maken’

Vorsten

23-11-2020 14:38:13

Het ontwerperskoppel David en Elizabeth Emmanuel wil nieuw leven blazen in de oude trouwjurk van prinses Diana. Voor een expositie willen de twee Diana’s iconische trouwjurk uit de jaren 80 samen met wat andere outfits namaken, melden Britse media maandag.

De jurk, die nu bezit is van haar zoons William en Harry, droeg de prinses op haar bruiloft met prins Charles in 1981. Voor de remake zullen de ontwerpers gebruik maken van foto’s en oude schetsen van de japon.

Naast de trouwjurk willen David en Elizabeth Emmanuel ook nog een stuk of twintig andere outfits herscheppen, die ze toentertijd ook voor haar ontwierpen. Zoals onder meer een zwarte jurk die Diana droeg naar een bal in Goldsmith’s Hall in 1981, vlak na de verloving. “Ze was helemaal getransformeerd van liefelijke kleuterjuf in een glamoureuze prinses. De jurk was zwart en een beetje gevaarlijk”, vertellen de ontwerpers.

De ontwerpers willen graag de jurken in een nog vast te stellen expositie tentoonstellen. “Er zijn nog geen formele plannen voor een tentoonstelling. Maar het zou een geweldige kans zijn voor het publiek om de outfits van Diana te zien, ondanks dat vele originele stukken al lang verdwenen zijn.”

Meer Verenigd Koninkrijk