Ook Britten bedanken militairen en veteranen voor inzet

Vorsten

2021-06-26 15:58:54

Net als in Nederland worden zaterdag ook in Groot-Brittannië militairen en veteranen geëerd en bedankt voor hun inzet. Ook de Britse koninklijke familie laat op Armed Forces Day, de Britse versie van Veteranendag, van zich horen.

Koningin Elizabeth, die opperbevelhebber is van het leger, bedankt via sociale media iedereen bij de strijdkrachten “van cadet tot veteraan, in vaste dienst en als reservist”. “Vandaag is een kans om onze dank uit te spreken en de toewijding te erkennen van zij die ons land dienen en de risico’s die zij lopen.”

Ook prins Charles heeft op sociale media een bericht geplaatst. Hij wijst erop dat militairen het afgelopen jaar ook in eigen land actief waren. “Sinds het begin van de coronacrisis hebben onze strijdkrachten ons land door moeilijke tijden geholpen, met het opzetten van testlocaties en het ondersteunen van ambulancemedewerkers. Bedankt voor jullie inzet”, schrijft de prins van Wales.

Armed Forces Day bestaat sinds 2009. Daarvoor eerden de Britten hun oud-militairen tijdens Veterans’ Day. Die naam werd aangepast om ook militairen van nu te eren.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana