Ook prins Charles betuigt steun aan Tanzania na dood president

Vorsten

2021-03-19 22:26:18

De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben steun betuigd aan Tanzania. Daar overleed president John Magufuli woensdag, volgens officiële lezingen, aan de gevolgen van een hartaandoening. “Mijn vrouw en ik zijn bedroefd door het overlijden van president John Magufuli”, schrijft de prins. “We willen vooral onze steun betuigen aan de familie en geliefden van de president. Ik kan jullie verzekeren dat onze gedachten en gebeden bij Tanzania zijn in deze moeilijke tijd.”

Magufuli was sinds eind februari niet meer in het openbaar verschenen. Dat voedde speculaties dat hij Covid-19 had opgelopen. Volgens een oppositieleider in ballingschap was Magufuli besmet met corona. Hij gold als een van de bekendste coronasceptici van Afrika.

Charles is overigens niet de eerste die steun heeft betuigd aan Tanzania. Ook zijn moeder koningin Elizabeth, prins William en Catherine en de Noorse kroonprins-regent Haakon schreven een boodschap.

Samia Suluhu Hassan is inmiddels geïnstalleerd als zesde president van het land met bijna 57 miljoen inwoners. Zij blijft de rest van de ambtstermijn van Magufuli tot 2025 president. Ze is de eerste vrouwelijke president van het Afrikaanse land.


Meer Verenigd Koninkrijk