Prins William op reis naar Azië

Vorsten

2015-02-19 19:28:00

LONDEN – Eind februari bezoekt de Britse prins William Japan en China. De activiteiten die de prins in Azië onderneemt, zijn donderdag door Buckingham Palace bekendgemaakt.

Van 26 februari tot 1 maart is de Hertog van Cambridge in Japan, daarna bezoekt hij China tot aan 4 maart. Het is de eerste keer dat William de landen aandoet. Zijn voornaamste doelen zijn het versterken van de economische banden tussen de beide landen en Groot-Brittannië en het stimuleren van de culturele uitwisseling.

In China geeft William het startsein voor het GREAT Festival of Creativity in het Long Museum in Shanghai. Het festival laat zien hoe Britse innovaties en commerciële creativiteit de zakenwereld in China kunnen stimuleren. Verder ontmoet William natuurbeschermers om met hen te praten over de bescherming van olifanten in de provincie Yunnan.

In Japan ligt de nadruk op de toekomst. Zo lanceert de hertog de Innovation is Great-campagne, bezoekt hij locaties van de Olympische Spelen in 2020 en woont hij een traditionele theeceremonie bij. Ook bezoekt de prins het door een aardbeving, tsunami en kernramp getroffen Fukushima.


Meer Verenigd Koninkrijk