Prins Andrew gaat ondervraging over Epstein aanvechten

Vorsten

2020-06-08 10:36:52

De Britse prins Andrew gaat de eis van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat hem wil ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein, aanvechten. Dat meldt de Daily Mail maandag.

Andrew zou eerder hebben geweigerd te getuigen tegen de aanklagers in New York. De Amerikanen willen de zoon van koningin Elizabeth middels een zogenaamde MLA-aanvraag, waarmee twee landen verplicht worden om informatie met elkaar uit te wisselen over rechterlijke en criminele zaken, alsnog aan de tand voelen.

De prins zelf beweert dat hij wel degelijk al eens heeft meegewerkt aan het Amerikaanse onderzoek naar de veroordeelde pedofiel die vorig jaar in zijn cel zelfmoord pleegde. Volgens de Daily Mail komen de advocaten van Andrew maandag met een reactie op de claim dat de prins nog niet heeft mee willen werken aan een dergelijk onderzoek.

Waar het team van Andrew zich naar eigen zeggen altijd netjes aan de regels heeft gehouden en niets heeft gelekt over de hele procedure, zou dat volgens de Britten aan Amerikaanse kant niet zo zijn geweest en is daar van alles gelekt. Ze komen daarom maandag met een volledig rapport over de omgang met het Amerikaanse ministerie van Justitie.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt