Prins Charles bedankt leraren, scholen en ouders

Vorsten

2020-06-08 08:42:35

In een speciale videoboodschap heeft prins Charles scholen, leraren en ouders in het Verenigd Koninkrijk bedankt voor hun inzet tijdens de lockdown. Hij deed dat in zijn rol als beschermheer van de Britse liefdadigheidsinstelling Teach First, die onderwijsachterstanden in Engeland en Wales wil aanpakken.

“Ouders hebben fantastisch werk geleverd in deze moeilijke omstandigheden”, zegt Charles. “En om leraren en scholen zich drie slagen in de rondte te zien werken voor hun leerlingen tijdens de pandemie, is erg bewonderenswaardig.”

De Britse prins nam de video op vanuit zijn tweede huis in Birkhall, Schotland. Hij erkent dat het de afgelopen maanden niet makkelijk is geweest voor zowel ouders als kinderen. “Ik denk dan met name aan de families die simpelweg de middelen, zoals tablets of zelfs internet, niet hebben die nodig zijn voor effectieve thuisscholing.”

Teach First

Als beschermheer van Teach First doet Charles ook een goed woordje voor de liefdadigheidsinstelling zelf. “Hun werk om scholen te steunen om zo onderwijs aan iedereen te bieden met goede resultaten, is nu belangrijker dan ooit. In de wederopbouw die voor ons ligt wordt het alleen maar belangrijker.”

De Prince of Wales sloot zijn videoboodschap af met een hartelijk bedankje aan iedereen bij Teach First “voor alles wat ze doen om de scholen, leraren en leerlingen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis te steunen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt