Prins Charles herdenkt coronaslachtoffers

Vorsten

2021-03-23 08:13:24

Prins Charles roept in een videoboodschap mensen te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden. De Britse troonopvolger laat weten dat deze verliezen niet mogen worden vergeten, roept op samen stil te staan bij de slachtoffers en deelt zijn respect voor hoe iedereen zich staande houdt tijdens de pandemie.

De prins nam de video op vanwege de Britse Dag van Reflectie, een initiatief van de overheid om dinsdag stil te staan bij een jaar corona en alle slachtoffers. “We gaan uit deze tijd komen met een hernieuwd vertrouwen in elkaar en met een versterkt geloof in onze samenleving die rijkelijk divers is door de vele gemeenschappen en culturen”, sprak Charles.

Maar ook moet worden gedacht aan alle mensen die het leven lieten, zei Charles. “Wat onze religie of filosofie ook is, laten we samen denken aan iedereen die we hebben verloren, hen dankbaar zijn en erkennen hoeveel pijn het verlies doet.”

Om de slachtoffers te eren moeten mensen blijven werken aan een toekomst die is geïnspireerd door de belangrijkste waarden van de samenleving, vindt de prins. Waarden “die zo duidelijk te zien zijn geweest bij de mensen in dit land in de meest heftige tijden.”


Meer Verenigd Koninkrijk