Prins Charles promoot vakantie in eigen land voor Roemenen

Vorsten

07-08-2020 14:09:50

Roemenen moeten hun eigen land ontdekken en er op vakantie gaan. Die boodschap komt niet van de eigen regering maar van de Britse prins Charles. Die heeft een promotiefilmpje ingesproken waarin de Roemeense natuur, cultuur en tradities worden aangeprezen.

“Voor mijzelf heeft Roemenië een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik kan mijn voorouders helemaal terugvoeren tot Vlad Țepeș, wat misschien verklaart waarom er bij elk bezoek een deel van mij is dat zich thuis voelt”, aldus Charles onder verwijzing naar de wrede vijftiende-eeuwse vorst Vlad III van Walachije. Die is bekend onder zijn veelzeggende bijnaam ‘de spietser’ (Țepeș) vanwege de manier waarop hij tegenstanders aan de lans reeg. Een andere naam die voor Vlad wordt gebruikt is Dracula, naar de naam van zijn vader Dracul.

Charles toonde zich enthousiast over Roemenië. “In de loop der jaren sinds mijn eerste bezoek, meer dan 20 jaar geleden, heb ik zo veel leren kennen van Roemenië, haar unieke historische erfgoed, ongeëvenaarde biodiversiteit, haar uitgestrekte gemengde bossen en adembenemende natuurlijke landschappen. Er is er zoveel meer dat ik graag wil ontdekken. Roemenië is een verbazingwekkend divers land “, aldus de prins van Wales.

Wortels herontdekken

Het coronavirus heeft voorlopig een halt toegeroepen aan het internationale reizen, wist de prins. Hij riep de Roemenen dan ook op om zelf hun land te verkennen, mede om de toerisme-industrie te redden. “Dit is het ideale moment om je wortels te herontdekken en opnieuw verbinding te maken met je erfgoed. Ik heb er alle vertrouwen in dat Roemenen die dat doen veel zullen vinden dat hen zal verrukken en om hen de grootste trots in hun land zal bezorgen.”

Charles brengt bijna elk jaar enige tijd in Roemenië door. Hij heeft er ook een eigen residentie in Valea Zalanului, waar ook gasten kunnen overnachten wanneer hij er niet is.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.