Prins Charles steunt ‘hertogdomfamilie’ in coronatijd

Vorsten

07-08-2020 18:03:48

Prins Charles heeft als beheerder van Duchy of Cornwall zijn ‘familie’ werkzaam op het hertogdom een hart onder de riem gestoken tijdens de coronacrisis. De Britse troonopvolger is “enorm trots” op hun werkzaamheden, zo zegt hij in een eerder opgenomen video die Clarence House vrijdag heeft gedeeld.

“Ik weet dat we een paar van de beste gemeenschappen, bedrijven en boeren hebben die het maken wat het is. Ik hoop dat we samen kunnen blijven werken om vooruit te blijven op veranderingen en te zorgen voor een ietwat betere toekomst na de donkere tijden waarin we ons op dit moment bevinden”, aldus Charles. “Ik wens jullie allen het beste.”

Charles is al meer dan vijftig jaar beheerder van het hertogdom. Onder de verzamelnaam Duchy of Cornwall wordt 531 vierkante kilometer land beheerd, verdeeld over 23 graafschappen. Prins William neemt zijn taken over als zijn vader plaatsneemt op de troon.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.