Prins Charles trots op zoon William die zich inzet voor klimaat

Vorsten

17-10-2021 11:42:45

Prins Charles heeft grote bewondering voor de inzet van zijn zoon prins William om de klimaatcrisis aan te pakken. William reikt zondagavond in Londen voor de eerste keer de Earthshot Prize uit, de milieuprijzen die door hem in het leven zijn geroepen.

De prijs is bedoeld voor personen of organisaties die innovatieve oplossingen en technologieën hebben bedacht voor klimaatproblemen. “Ik ben erg trots op mijn zoon, William, voor zijn groeiende inzet voor het milieu en de gedurfde ambitie van de Earthshot Prize”, schrijft Charles op Instagram. “Als samenleving moeten we samenkomen om na te denken over een duurzame toekomst en hoe we deze opnieuw vorm kunnen geven en op kunnen bouwen.”

Volgens Charles zal het initiatief, en de genomineerden voor de prijs, een belangrijke bijdrage leveren om innovatieve oplossingen te vinden. “Samen hebben we de kans om een betere toekomst voor de mensheid te creëren en tegelijkertijd de harmonie tussen de natuur, de mens en de planeet te herstellen”, aldus Charles.

De uitreiking van de Earthshot Prize vindt zondagavond plaats tijdens een feestelijke ceremonie in Alexandra Palace in Londen. Het evenement moet volgens Britse media verlopen als een grote filmpremière. Zo is er een rode loper en treden onder anderen Ed Sheeran, Coldplay en Shawn Mendes op. De show wordt uitgezonden door de BBC.

De hertog van Cambridge kondigde de Earthshot Prize vorig jaar aan. Elke winnaar krijgt 1 miljoen pond voor zijn of haar initiatief. Het prijzengeld wordt verschaft door sponsors en rijke filantropen. De komende tien jaar zullen elk jaar vijf prijzen worden toegekend.

Meer Verenigd Koninkrijk