Prins Edward pakt koffers voor Ghana

Vorsten

2016-05-20 05:36:00

De Britse prins Edward brengt binnenkort een bezoek aan Ghana. De jongste zoon van koningin Elizabeth en prins Philip reist volgende week naar het land in West-Afrika voor de uitreiking van de Duke of Edinburgh’s International Award.

Edward is beschermheer en voorzitter van de organisatie. De Duke of Edinburgh’s International Award beloont dit jaar Ghanese jongeren die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij in Ghana.

”De award is bedoeld om jongeren uit te dagen zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassenen. Het is een leerproces dat jongeren ondergaan om hun talenten te ontwikkelen. Het geeft hen de kans iets terug te doen voor de maatschappij”, zegt directeur Peter Akai Anum op de website van Starr FM.

”Ze leren werken in teamverband en ontwikkelen doorzettingsvermogen. De prijs is ook bedoeld om jonge mensen te leren overleven en het leven in een ander perspectief te zien.”

De Duke of Edinburgh’s Award International Foundation zet zich wereldwijd met studieprogramma’s in voor de ontwikkeling van jongeren tussen de 14 en 24 jaar. Edwards vader prins Philip, hertog van Edinburgh, richtte de organisatie in 1956 op.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?