Prins George speelt met Nieuw-Zeelandse baby’s

Vorsten

09-04-2014 08:08:00

WELLINGTON – Prins George heeft woensdag zijn eerste internationale speeluitje achter de rug. Op zijn eerste officiële publieke optreden speelde het Britse prinsje met tien Nieuw-Zeelandse baby’s. Hij werd hierbij vergezeld door zijn ouders, prins William en zijn vrouw Catherine.

Een organisatie voor gezinszorg organiseerde het speelmoment in het huis van de gouverneur-generaal in Nieuw-Zeeland, waaraan het gezin momenteel een bezoek brengt. Het speelgezelschap bestond uit tien gezinnen, waaronder dat van een homopaar en een alleenstaande moeder.

Volgens een van de aanwezige ouders stond George zijn mannetje wel. “Hij nam gelijk de leiding. Hij kroop naar het midden van de kring en pakte het grootste speelgoed”, vertelt Grant Collinge aan ONE News. “Het is een sprankelend, pittig ventje, maar erg vriendelijk.” Ook kreeg Collinge vaderlijk advies van prins William over het lange-afstandreizen met baby’s en had hij een “goed, informeel” onderonsje met Catherine.

De hertog en hertogin van Cambridge en hun acht maanden oude zoontje zijn nog tot 16 april in Nieuw-Zeeland, daarna vliegen zij voor negen dagen naar Australië.

Meer Verenigd Koninkrijk