Harry poseert voor videoportretten

Vorsten

2015-02-03 22:47:00

NOTTINGHAM – Prins Harry heeft dinsdag een première bijgewoond van een film die is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de jonge cast. De Brit bekeek Guillemot in Nottingham, waar hij het Full Effect Youth Project bezocht. Ook poseerde hij voor een reeks ‘gifs’, ofwel bewegende videoportretten, schrijft The Telegraph.

Het was al de derde keer dat de prins op bezoek ging bij het jongerenproject, dat als doel heeft om onder meer geweld onder jongeren te voorkomen. Onderdeel van het project is dat jongeren worden getraind in verschillende mediavaardigheden en in het produceren van films. De jonge makers van Guillemot kregen voor hun productie hulp van acteur Dominic West, bekend van The Wire.

“Ik vind het echt geweldig dat hij onze kinderen wil ontmoeten”, vertelde een lerares voorafgaand aan het bezoek aan de Nottingham Post. “Het is heel belangrijk dat hij in onze gemeenschap gelooft en ons steunt. Het is fijn voor onze jongeren dat ze hun werk kunnen delen met een lid van de koninklijke familie.”

Het bezoek was de tweede officiële koninklijke verplichting van de 30-jarige Harry sinds het begin van het nieuwe jaar.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek