Award voor deelnemers Invictus Games

Vorsten

15-12-2014 08:28:00

GLASGOW – Prins Harry heeft zondagavond een award uitgereikt aan deelnemers van de Invictus Games. De prins, die de Invictus Games dit jaar voor het eerst organiseerde, gaf hun de Helen Rollason Award tijdens een sportavond van de BBC.

De BBC schrijft dat Dave Henson, teamleider van het Britse team, de award in ontvangst nam samen met dertig deelnemers. Aan de Invictus Games, een sportevenement voor gewonde militairen, deden meer dan vierhonderd deelnemers uit dertien verschillende landen mee. “Ik voel me als een heel trotse vader”, aldus de prins voordat hij de award uitreikte. “We moeten de kracht van sport niet onderschatten, het kan een leven veranderen. Alle mensen die meededen aan de Invictus Games, hebben heel veel meegemaakt voordat ze aan de start van de wedstrijd stonden. Wat ze tijdens de wedstrijden hebben laten zien, is heel bijzonder.”

De Helen Rollason Award is vernoemd naar een BBC-sportjournaliste. Zij overleed in 1999 aan de gevolgen van kanker. De award wordt elk jaar uitgereikt voor een bijzondere sportprestatie. Tijdens de feestelijke avond werd Lewis Hamilton gekozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar.


Meer Verenigd Koninkrijk