Prins Harry eert Britse soldaat met persoonlijke notitie

Vorsten

2019-09-30 18:47:00

Prins Harry heeft een eerbetoon gebracht aan een Britse soldaat die afgelopen mei op tragische wijze om het leven kwam. Mathew Talbot werd tijdens een operatie tegen stropers in een nationaal park in Malawi vertrapt door een olifant.

De hertog van Sussex werd in een jeep naar het Liwone Nationaal Park gebracht waar hij een krans legde bij de gedenksteen voor Talbot. In het midden van de bloemenkrans had Harry een zelfgeschreven briefje gestoken. “In dankbare herinnering aan ranger Talbot die het ultieme offer bracht in dienst van zijn land en het behoud van het reservaat”, schrijft hij in sierlijke letters. “Rust in vrede.”

Na de kranslegging liep de prins mee met een patrouille tegen stropers. Die wordt uitgevoerd door lokale rangers en leden van het Britse leger. Ook trapte hij een nieuw project af dat moet zorgen voor meer inheemse bossen in de 53 landen van het Gemenebest. Met de onthulling van een monumentje voegde hij twee nieuwe parken toe aan het internationale project. Daarbij werd tevens een sculptuur van een boom onthuld. Het kunstwerk is gemaakt van materiaal dat stropers gebruiken om dieren in de val te laten lopen.

Meghan ging er maandag in Zuid-Afrika alleen op uit. De hertogin van Sussex bezocht een atelier in Johannesburg waar ze sprak met een aantal kunstenaars. Van hen kreeg ze ook nog een paar presentjes voor zoontje Archie, waaronder een paar mini-designerjeans.

Harry arriveerde zondag in Malawi voor een tiendaags bezoek aan Afrika. Eerder had hij al een ontmoeting met president Peter Mutharika. Dinsdag sluit Harry zijn bezoek aan Malawi af en reist hij terug naar zijn vrouw Meghan en zoon Archie, die nog in Zuid-Afrika zitten.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek