Prins Harry geeft gouden medaille weg

Vorsten

01-06-2016 11:25:00

Prins Harry heeft woensdag een van de gouden medailles die Elizabeth Smith in de wacht sleepte tijdens de Invictus Games in Orlando aan een ziekenhuis in Cambridge gegeven. Het Papworth Hospital redde in 2014 het leven van de Amerikaanse.

Smith had Harry vorige maand persoonlijk gevraagd of hij de medaille mee wilde nemen naar Engeland nadat hij haar het goud had uitgereikt. De 25-jarige sergeant was aan de vooravond van de vorige Invictus Games, een sportevenement voor militairen die tijdens hun werk gewond en invalide zijn geraakt, ernstig ziek geworden en werd een tijd in kunstmatige coma gehouden.

Na haar gouden zwemrace op de 100 meter vrije slag toonde ze zich bijzonder dankbaar aan de hulpverleners van het Papworth. “Zij hebben mijn leven gered en ik kan ze niet genoeg bedanken voor hun ondersteuning en goede zorgen”, aldus Smith.

Harry hield zich aan zijn woord en nodigde de ziekenhuismedewerkers woensdag uit op Kensington Palace. Bij de ontmoeting was ook de hertogin van Gloucester, de beschermvrouwe van het ziekenhuis, aanwezig.


Meer Verenigd Koninkrijk