Prins Harry helpt rolstoelatlete overeind

Vorsten

2016-01-29 20:18:00

BATH – Prins Harry heeft zich vrijdag van zijn beste kant laten zien. Tijdens een bezoek aan de universiteit van Bath hielp hij een rolstoelatlete overeind nadat zij door een plotselinge windvlaag omver was gewaaid.

Anna Pollock, die als arts in de Britse luchtmacht dient, is een van de vele oorlogsveteranen die zich hopen te kwalificeren voor de Invictus Games. De 33-jarige vrouw uit Middlesbrough was net met Harry op de foto geweest toen haar lichtgewicht race-rolstoel opeens omwaaide. Volgens de BBC kon ze er wel om lachen. “Weet je zeker dat jij hier niets mee te maken hebt?”, zei ze tegen de prins.

De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd, worden in mei gehouden in de Amerikaanse stad Orlando. Voor het Britse team zijn honderd plaatsen te vergeven, verdeeld over tien verschillende sporten: atletiek, boogschieten, rolstoelbasketbal, fietsen, gewichtheffen, roeien, rolstoelrugby, zwemmen, zittend volleybal en rolstoeltennis.

Harry hield ook een toespraak waarin hij een eerbetoon bracht aan Henry Worsley, een voormalig legerofficier die is overleden tijdens een trektocht door Antarctica. De zoon van prins Charles, als oud-militair en grondlegger zeer betrokken bij de Invictus Games, maakte verder onder meer een praatje met renners, ging kijken bij het rolstoeltennis en moedigde de vrouwen van het kogelstootteam aan.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana