Prins Harry prijst koningin Elizabeth

Vorsten

24-06-2016 11:50:00

Prins Harry noemt koningin Elizabeth ”de meest bijzondere vrouw” die hij ooit heeft ontmoet. De 31-jarige kleinzoon vergezelde zijn oma donderdagavond tijdens de uitreiking van de Queen’s Young Leaders Awards in Buckingham Palace. Daar greep Harry de kans om de 90-jarige vorstin lof toe te zwaaien.

”Ik heb door de jaren heen al heel veel bijzondere mensen mogen ontmoeten, maar uiteraard lang niet zoveel als hare majesteit de koningin. Als hoofd van het Gemenebest, van het land, de strijdkrachten en onze familie inspireert ze miljoenen mensen met mij.”

Harry omschreef Elizabeth daarnaast als onbaatzuchtig: ”De koningin, die op jonge leeftijd al het leiderschap op zich nam, heeft ons allemaal het belang laten zien van onbaatzuchtige betrokkenheid.”

Nadat de Queen’s Young Leaders Awards waren uitgedeeld, volgde een feest in Buckingham Palace. Daarbij mengden ook prinses Eugenie en Birgitte, hertogin van Gloucester, zich onder de jongeren. De Queen’s Young Leaders Awards werden in 2014 voor het eerst uitgereikt.

Meer Verenigd Koninkrijk