Prins Philip prijst ingenieurs

Vorsten

02-01-2016 14:02:00

LONDEN – De Britse prins Philip kan zich geen leven zonder ingenieurs voorstellen. Dat zei de 94-jarige man van koningin Elizabeth zaterdag in het BBC Radio 4-programma Today.

Volgens prins Philip hebben ingenieurs zo’n essentiële functie in de maatschappij, dat het moeilijk is je een leven zonder hen voor te stellen. ”Onze hele infrastructuur, van onze riolen tot stroomvoorzieningen en communicatie, alles dat niet is uitgevonden door God is uitgevonden door een ingenieur.”

Philip is van mening dat ingenieurs de sleutel zijn tot de toekomst van de mensheid en haar vermogen om te overleven op deze planeet. ”De wereldbevolking groeit en neemt steeds meer plek in beslag. Dat moet op de een of andere manier opgevangen worden”, aldus de prins. ”Op welke manier zo veel mogelijk mensen op deze planeet passen zonder te veel schade aan te richten, beslissen de ingenieurs uiteindelijk, denk ik.”

De hertog van Edinburgh heeft altijd interesse gehad in ontwikkeling en techniek. Volgens de prins hebben we erg veel te danken aan ingenieurs. Philip noemt het dan ook ‘curieus’ dat er geen Nobelprijs voor ingenieurs bestaat.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.