William vanaf deze zomer piloot traumaheli

Vorsten

26-02-2015 09:10:00

LONDEN – Prins William begint deze zomer als piloot op de traumahelikopter. Volgens The Telegraph is de Hertog van Cambridge geslaagd voor veertien examens die hij moest halen voordat hij aan zijn nieuwe baan kan beginnen.

Volgens de krant krijgt prins William de komende tijd nog extra training, als hij terug is van zijn reis door Japan en China waar hij donderdag aan begon. Daarna kan hij starten bij de East Anglian Air Ambulance service. Deze organisatie is met traumahelikopters actief in de regio’s rond de steden Cambridge en Norwich.

Het wordt een fulltimebaan voor de prins. Hij wordt gewoon ingeroosterd, maar hij krijgt wel de tijd en ruimte om zijn koninklijke taken voort te kunnen zetten. Prins William werkte voorheen als Search & Rescue Pilot bij de Royal Air Force (RAF). Hij nam deel aan meer dan 150 reddingsoperaties. In september 2013 stopte hij hiermee.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.