Prins William op cover homoblad

Vorsten

2016-06-15 11:20:00

Prins William schrijft geschiedenis als eerste Britse ‘royal’ op de cover van een homoblad. De 33-jarige zoon van troonopvolger prins Charles staat in het julinummer van Attitude. Het blad plaatste woensdag videobeelden van Williams fotoshoot op zijn website.

Voorafgaand aan de fotosessie sprak de hertog van Cambridge op Kensington Palace met leden van de LGBT+-gemeenschap. Zij vertelden William over de homofobie waar ze mee te maken hebben. “Niemand zou mogen worden gepest vanwege hun geaardheid”, stelde William na afloop van de bijeenkomst. “De jonge homo’s, lesbiënnes en transgenders die ik heb ontmoet via Attitude zijn erg moedig.”

William verklapte dinsdag al dat hij had geposeerd voor Attitude. Hij en zijn echtgenote Catherine tekenden bij de Amerikaanse ambassade in Londen een condoleanceregister voor de slachtoffers van het bloedbad in Orlando. Ook daar ontmoette William leden van de LGBT+-gemeenschap, een van hen vertelde hij over zijn cover. Het blad met de feature over de hertog ligt op 22 juni in de winkels.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek